Alkotester Lion 500 je najnovejši izdelek raziskovalnega in razvojnega oddelka podjetja Lion. S svojo ergonomično obliko in enostavno uporabo predstavlja kompaktni instrument, ki ga preprosto sparavite v žep ali pripnete za pas. Pod privlačno zunanjostjo se nahaja kvalitetna izdelava, ki nudi natančnost meritev, stabilnost in trajnost instrumenta. Grafični prikazovalnik s tekočimi kristali in osvetlitvijo, omogoča programiranje instrumenta za prikaz v različnih jezikih in z različnimi nabori znakov. S tem je omogočen prikaz rezultata meritve in tudi enostavna navodila za uporabo, ki uporabnika korak za korakom vodijo skozi celotni postopek merjenja. Trenutno naši alkotesterji delujejo v 20 različnih jezikih od arabskega do valižanskega. Elektronika uporabljena v aparatu je optimizirana za nizko potrošnjo energije. Omogočeno je do 400 meritev z enim kompletom baterij tipa AAA. To je eden od pomembnih dejavnikov, ki je omogočil izdelavo kompaktnega in praktičnega aparata. Za policijo in ostale uporabnike, ki aparat uporabljajo v težjih delovnih pogojih je na voljo tudi zaščitni etui v sivi ali rumeni barvi. Na razpolago je tudi ostali dodatni pribor.

Po strokovnem mnenju Inštituta za sodno medicino v Ljubljani je LION alkotester razvrščen med kvalitetnejše elektronske inštrumente in primeren za uporabo pri policijskih kontrolah, za kontrolo alkoholiziranosti delavcev na delovnem mestu, posebno pri organizacijah, ki se ukvarjajo s cestnim, železniškim ali letalskim prometom.

Lion 700 alkotester (naslednik modela Lion 500) je povsem nov na trgu. Primeren je za uporabo na področju kazenskega pregona ali industrijske varnosti.

  • Enostaven za uporabo
  • Notranji spomin za shranjevanje podatkov
  • Samodejni test pred zagonom aparata
  • Večjezični uporabniški vmesnik
  • Inovativna oblika, prilagojena vsakemu žepu

LION Intoxilyzer 8000 aparat je prvi iz nove vrste evidenčnih instrumentov za merjenje vsebnosti alkohola v izdihanem zraku. Prav tako je prvi analizator na svetu z infrardečo merilno celico z dvojno valovno dolžino, ki je oblikovan in izdelan kot prenosni instrument za evidentiranje. Intoxilyzer 8000 ima 7 kg lastne teže in deluje na omrežno napetost 220/240 V kot tudi na enosmerno napetost 12V. 

Deluje tudi s pomočjo vgrajene baterije, ki jo je možno napolniti, kar dodatno širi možnost uporabe. Ima vgrajeno zložljivo tipkovnico oblikovano kot notesnik, prikazovalnik s 40 znaki in vgrajeni tiskalnik za izpis podatkov o meritvah. Resnično popolnoma mobilni sistem, ki nameščen v policijskem vozilu omogoča enako kvalitetne meritve kot Lion stacionarni evidenčni instrumenti. LION – vodilni proizvajalec na področju instrumentov za merjenje vsebnosti alkohola v izdihanem zraku.

Natančno merjenje koncentracije alkohola v izdihanem zraku
Najnovejša generacija aparatov za analizo izdihanega zraka

AlcoQuant 6020 postavlja nove standarde glede natančnosti, zanesljivosti, prijaznosti do uporabnika in porabe energije. Najnovejša generacija aparatov za analizo izdihanega zraka je še natančnejša, bolj kompaktna in enostavnejša za uporabo kot aparati prejšnjih generacij. Glavni značilnosti aparata AlcoQuant 6020 sta enostavno rokovanje v praktičnih situacijah in primernost uporabe na širokem področju.

Intuitivne upravljalne funkcije za izjemno enostavno uporabo

Uporaba aparata AlcoQuant 6020 je izjemno enostavna. Dostop do upravljalnih menujev se izvaja samo preko treh tipk. Vse pomembne informacije kot na primer status naprave, izmerjene vrednosti in sporočila o napakah so prikazane z enostavnim tekstom na osvetljenem grafičnem prikazovalniku. Uporabniški vmesnik je sam po sebi razumljiv in omejen samo na najnunejše informacije.

Neprimerljiva zanesljivost v vseh merilnih situacijah

Najnovejša tehnologija zaznavanja zagotavlja najučinkovitejše meritve in zanesljivost aparata. Robustno ohišje je oblikovano po ergonomskih načelih in omogoča varno rokovanje v vseh situacijah. Po samem zagonu izvede aparat postopek samopreverjanja in nato nenehno spremlja postopek jemanja vzorca, da takoj odkrije morebitne napake.