Voda je najbolj zaželeno gasilno sredstvo v modernih konceptih protipožarne zaščite. Je poceni in vedno na voljo v zadostnih količinah. Ker je voda združljiva z večino dodatkov za gašenje, se uporablja v širokem spektru aplikacij– vključno s sprinklerji, vodno meglo in gašenju s peno.

Mikroskopske kapljice, ki jih ustvari gasilni sistem MicroDrop ® , optimalno izkoriščajo gasilni potencial vode, hkrati pa zmanjšujejo količino onesnažene vode, nastale pri gašenju.

Pri gašenju je voda priznano in učinkovito sredstvo. Sprinkler sistemi tvorijo del številnih aplikacij. Primerni so za zaščito poslovnih in industrijskih zgradb, kot tudi hotelov in bolnišnic. Z dodatkom penila se močno razširi področje uporabe sprinklerjev, ki jih tako lahko uporabimo za zaščito pred skoraj vsemi požarnimi nevarnostmi. 

Srce sprinklerja tvori posebej v ta namen razvita razpršilna šoba, ki jo prekriva sprožilni element - steklena ampula katera avtomatsko reagira na toploto, ki jo ustvari ogenj. Sprinkler se sproži v trenutku, ko steklena ampula zaradi povečane temperature poči in se s tem odpre šoba, skozi katero vodni curek brizgne na okroglo razpršilno ploščo. Razpršene vodne kapljice tako pokrijejo večje področje izvora požara. 

Sistemi sprinklerjev so izjemno učinkoviti zaradi svojega selektivnega delovanja izključno na področju gorenja. Aktivirani sprinkler preprečuje širjenje začetnega požara in olajšuje delo gasilcem. S široko paleto izdelkov, lahko ponudimo sprinklerje za vsako lokacijo.